Haber

Adana’da Sıcaklar Fırıncıları Zorluyor

Adana’nın Kozan ilçesinde gün içinde mevsim normallerini aşan ve 50 dereceyi aşan sıcaklıklar fırıncıları sıkıntıya sokuyor. Günde 10 havlu değiştiren ve 7-8 litre su içerek serinlemeye çalışan lahmacun ve fırın ustaları, sıcaktan halüsinasyon gördüklerini söyledi.

Kozan ilçesine bağlı Şevkiye Mahallesi’nde nesilden nesile cet mesleği fırıncılık ve lahmacun ustalığı yapan Karaarslan ailesi, havaların ısınması nedeniyle fırında kıyasıya ekmek mücadelesini sürdürüyor. İlçede gündüzleri 50 derecede hissedilen sıcaklık, 200 derecelik fırında çalışan ustalara zor anlar yaşatıyor.

Geçmiş yıllarda böyle şiddetli bir sıcaklık yaşamadıklarını kaydeden lahmacun ustası Erhan Karaaslan, “Bu sene hava çok sıcak, atalarımızdan kalma sıcaktan dolayı zorlanıyoruz. Bu sıcaklıkta durumumuz iyi değil. Aşırı sıcaktan halüsinasyon görüyoruz. 60-65 derecede çalışıyorum ne klima ne fan çalışıyor. Sabah 7’de fırını açıyorum.

4’üncü nesil fırıncı olduğunu ve bu sıcakları yaşamadığını anlatan Karaaslan, “Gün geçtikçe daha da ısınıyor. Günde 10-15 havlu değiştiriyorum. 4-5 kez kafamı hortumla yıkıyorum yine de fayda etmiyor. Mevsim sıcaklıklarının çok üzerinde seyrediyor, daha da artacak, ne yapacağımızı şaşırdık, zor durumda ekmeğimizin peşindeyiz.” – ADANA

haber-edremit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu